Matched Content

मंगलवार, 16 जनवरी 2018

Rajasthan GK




1. Where is the cattle feed plant under dairy development programme in Rajasthan?
Ans-Tabiji

2. Which Indian archaeologists discovered the Kalibanga?
Ans-Amalanand Ghosh has

3. Is Central mustard Research center located?
Ans-Saver (at Bharatpur)


4. Padmini of which lineage was associated with Maharajkumar?
Ans-Guhil Dynasty


5. Is the state game of Rajasthan?
Ans-Basketball


6. Where is the Hymenocallis festival held?
Ans-In Jaisalmer

7. According to the 2011 census, is the total population of Rajasthan almost?
Ans-6 crore 85 million 48 thousand 437

8. Which District's literacy rate is lowest according to the 2011 census?
Ans-Jalore

9. Is the rain in the cold period in Rajasthan due to Western brainstorm?
Ans-Mawath

10. Are the relics of Ganeshvar civilization present?
Ans-In Sikar





















सरकारी नौकरियों के बारे में ताजा जानकारी देखने के लिए यहाँ क्लिक करें । 

उपरोक्त पोस्ट से सम्बंधित सामान्य ज्ञान की जानकारी देखने के लिए यहाँ क्लिक करें । 

उपचार सम्बंधित घरेलु नुस्खे जानने के लिए यहाँ क्लिक करें । 

देश दुनिया, समाज, रहन - सहन से सम्बंधित रोचक जानकारियाँ  देखने के लिए यहाँ क्लिक करें । 


0 comments:

एक टिप्पणी भेजें