Matched Content

सोमवार, 31 दिसंबर 2012

How to Schedule a mail in Gmail

How To Schedule A Post Dated E-Mail in Gmail


There are many Add On available on internet to schedule a post dated or post time e-mail. Few Add on are as follows :-

Right Inbox : To download this Add On go to http://www.rightinbox.com/ and click on install now. It gives 10 Post Date Scheduling free of cost and if you requires more scheduling then you have to purchase it.

Features of Right Inbox
1. Schedule Email
2. Any Date / Any Time
3. Email Reminders
4. Email Tracking
5. Click Tracking
6. Built For Gmail



Process for Right Inbox

1 Start download

Click here to download Right Inbox browser extension for Mozilla Firefox, if it hasn’t started automatically.
Are you looking for Google Chrome or Safari?

2 Give permission to install browser extension

Click Allow to confirm at the bottom left corner of the window.

3 Install Right Inbox

Another popup will ask for your confirmation. Click Install Now to finish installation.

4 Restart Firefox

Finally, click Restart Now button.

5 Go to Gmail and finish authentication

You are all set with your browser. Now you can go to Gmail anytime and complete necessary steps for authentication. It will only take 10 more seconds.

6 Finished. Start scheduling emails, right away!

Thank you for installing Right Inbox.


बुधवार, 26 दिसंबर 2012

Computer Science GK Quesstion Part 3rd



1. A program that can copy itself and infect a computer without the permission or knowledge of the owner is called what?
  1. Floppy
  2. Virus
  3. Java
  4. Monitor
Answer: B
2. Which of these is a correct format of IP address?
  1. 192.168.1.1
  2. 192.168.111.1111
  3. 192.168.900.1
  4. 192.900.168.1
Answer: A
3. Which was the first web browser?
  1. WorldWideWeb
  2. Netscape Navigator
  3. Internet Explorer
  4. Safari
Answer: A. Introduced on 26th February 1991 by British scientist Sir Tim Berners-Lee, WorldWideWeb ran on the NeXTSTEP platform. It was later renamed Nexus to avoid confusion with the World Wide Web.
4. It is a small piece of text stored on a user's computer by a web browser for maintaining the state. What we are talking about?
  1. Application
  2. Session
  3. Cookie
  4. QueryString
Answer: C
5. Which of these is a correct format of Email address?
  1. contact.website.info
  2. contactwebsite.info
  3. contact@website.info
  4. contact@website@info
Answer: C
6. What does HTTP stands for?
  1. Hypertext Transfer Protocol
  2. Hypertext Transfer Plotter
  3. Head Tail Transfer Plot
  4. Head Tail Transfer Protocol
Answer: A
7. In computers ,what is the smallest and basic unit of information storage?
  1. Bit
  2. Byte
  3. Newton
  4. Mega byte
Answer: A
8. Which company is nicknamed "Big Blue"?
  1. TCS
  2. IBM
  3. Microsoft
  4. Satyam
Answer: C
9. What is JVM?
  1. Jumber Verbose Mechanics
  2. A part of IIS
  3. Java Virtual Machine
  4. .Net Framework
Answer: C
10. What is Windows XP?
  1. Operating System
  2. Storage Device
  3. Processor
  4. Output Device
Answer: A
11. Which of the following is responsible for the management and coordination of activities and the sharing of the resources of the computer?
  1. Application Software
  2. Motherboard
  3. Operating System
  4. RAM
Answer: C
12. WAV file format is associated with what type of files?
  1. Video
  2. Sound
  3. Image
  4. Word Document
Answer: B
13. What is a Compiler?
  1. An Application software
  2. A Process
  3. A System Software
  4. A Document
Answer: C
14. Machine language is also known as
  1. Low level language
  2. Assembly language
  3. High level language
  4. Source code
Answer: A
15. What does FTP stand for?
  1. File Transfer Protocol
  2. File Transfer Program
  3. File Thread Protocol
  4. File Thread Program
Answer: A
16. Which company acquired Sun Microsystems on January 27, 2010?
  1. Apple Inc.
  2. Microsoft
  3. Oracle Corporation
  4. IBM
Answer: C
17. Which was the first ever web server software?
  1. GWS
  2. IIS 5.0
  3. CERN httpd
  4. nginx
Answer: C. The first ever web server software was CERN httpd. It was later known as W3C httpd and it was live on 25 December 1990.
18. What does BCC means in EMail?
  1. Black Carbon Copy
  2. Blind Carbon Copy
  3. Business Computer Center
  4. Business Computer Card
Answer: B
19. MS-Word is an example of
  1. Application Software
  2. System Software
  3. Operating System
  4. Scanner
Answer: A
20. Who is known as the father of the Java programming language?
  1. Bill Board
  2. James Gosling
  3. Jame Smith
  4. Sabeer Bhatia
Answer: B. James Gosling is known as the father of the Java programming language. He is a Ph.D in Computer Science from Carnegie Mellon University. He created the original design of Java and implemented its original compiler and virtual machine.
21. Which software application is used for accessing sites or information on a network (as the World Wide Web)?
  1. Operating System
  2. Web Browser
  3. Microsoft Word
  4. Microsoft Excel
Answer: B
22. What are the two broad categories of software?
  1. MS Word and Spreadsheet
  2. Transaction and Application
  3. Microsoft and Mac OS
  4. System and Application
Answer: D
23. One kilobyte contains how many bytes?
  1. 1000
  2. 1001
  3. 100
  4. 1024
Answer: D
24. In computers, a collection of row data is known as what?
  1. Information
  2. Output
  3. Data
  4. Query
Answer: D
25. Who Owns the Internet?
  1. Internet Engineering Task Force
  2. ICANN
  3. Internet Architecture Board
  4. No one owns it
Answer: B
26. What is the shortcut key of printing a document for computer having windows?
  1. Ctrl + P
  2. Shift + P
  3. Alt + P
  4. Shift + PP
Answer: A
27. It is defined as the period of time that a unique user interacts with a Web application. What we are talking about?
  1. Application
  2. Session
  3. Cookie
  4. QueryString
Answer: B
28. Java is a
  1. Compiler
  2. Operating System
  3. Input Device
  4. Programming Language
Answer: D
29. In computers, '.TMP' extension refers usually to what kind of file?
  1. Temporary file
  2. Image file
  3. Video file
  4. Text file
Answer: A
30. The way of manipulating data into information is called
  1. Storing
  2. Processing
  3. Deletion
  4. Organizing
Answer: B
31. What Does BIOS Stand For?
  1. Better Integrated Operating System
  2. Basic Input Output System
  3. Battery Integrated Operating Setup
  4. Backup Input Output System
Answer: B
32. Abbreviate 'LAN' in computer networks
  1. Least Area Network
  2. Large Area Network
  3. Local Area Network
  4. Length Area Network
Answer: C
33. Which of the following performs modulation and demodulation?
  1. Satellite
  2. Switch
  3. Optical Fibre
  4. Modem
Answer: D
34. In windows computers, MPEG extension refers to what kind of file?
  1. Sytem file
  2. MS Office document
  3. Video file
  4. Image file
Answer: C
35. Memory management is a feature of
  1. Processor
  2. Operating System
  3. MS Word
  4. Animation
Answer: B
36. Which of the following is not a storage device?
  1. DVD
  2. Hard Disk
  3. Floppy Disk
  4. Mouse
Answer: D
37. Which of these is the first web-based e-mail service?
  1. GMail
  2. Yahoo Mail
  3. Hotmail
  4. Rediff Mail
Answer: C
38. Which of these is a correct format of IP address?
  1. 192.168.1.1
  2. 192.168.111.1111
  3. 192.168.900.1
  4. 192.900.168.1
Answer: A
39. The Specially designed computers to perform very complex calculations extremely rapidly are called as
  1. Laptops
  2. Mainframe Computers
  3. Mini Computers
  4. Super Computers
Answer: B
40. How many layers are described in networking?
  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8
Answer: 7
41. Which of the following is not a web server?
  1. Apache
  2. IIS
  3. Jigsaw
  4. Zaob
Answer: D
42. What was the first general-purpose electronic computer?
  1. IBM 405
  2. Zuse Z3
  3. ENIAC
  4. CSIRAC
Answer: C
43. What is CGI?
  1. Computed Gateway Interface
  2. Compliant Gateway Interface
  3. Case Gateway Interface
  4. Common Gateway Interface
Answer: D
44. Which of the following is not a database?
  1. Oracle
  2. AJAX
  3. MySQL
  4. SQL Server
Answer: B
45. The term 'Pentium' is related to what?
  1. Mouse
  2. Hard Disk
  3. Microprocessor
  4. DVD
Answer: C